Sud odbacio tužbu protiv FIFA-e za eksploataciju u Kataru

Švicarski sud odbacio tužbu protiv Međunarodne nogometnog saveza FIFA zbog loših uvjeta rada radnika koji rade u Kataru u pripremama za Svjetsko prvenstvo u 2022. akcije podnesena u listopadu jednadvacetiletý Bangladeša i zatražio odštetu u iznosu od 11.500 $ (280.000 dolara).

Mladi, piše Reuters platio 4000 $ za taj posao u Katar dobio. Prije godinu i pol dana, a zatim Bet-at-home depozita je radio u teškim uvjetima u luci u kojoj se brod iznio građevinskog materijala.


Kad je bio oslobođen i protjeran Bet365 najboljih bonus iz zemlje, on je zaradio ili iznos koji ste platili za opciju da radi u Kataru.

FIFA krivi koji ne koristi svoj utjecaj kako bi se osiguralo da radnici u Kataru kako bi se osiguralo fer uvjetima. Akciju je pomogao nizozemski Saveza sindikata i Bangladeš Besplatno Sindikatu.

Katar je već dugo kritizira zbog uvjeta u kojima radnici na izgradnji stadiona i drugih projekata za 2022. MS rade. Iz izvješća Amnesty Internationala pokazuje da su radnici uglavnom iz Indije, Nepala i Bangladeša radeći u uvjetima rob i lišena su plaćanja. Mnoge tvrtke su zadržali svoje dokumente i spriječiti napuštanje ili mijenjanje lokacija. Bogati Gulf emirat a ulaganjem u Bet-at-home kasino infrastrukturu pred prvenstvo 200 milijardi $.

Prošli mjesec, novi zakon koji je poboljšala uvjete za stranim radnicima, prema organizaciji za zaštitu ljudskih prava, iako to ne zaustavlja eksploataciju. “Praćenje stanja vrlo blisko. Mi ćemo nastaviti Katarskih spominje vlasti kako bi se osigurala sigurnost i adekvatne uvjete za radnike”, rekao je FIFA u priopćenju.